Nå blir det forbudt å sykle på bilvei – syklistene raser

Stortinget forbyr syklister å benytte bilvei

Etter mange års smågnisninger mellom bilister og syklister besluttet stortingsgruppen idag at syklister ikke lenger skal få ferdes på trafikerte veier. En rekke sykkelforbund raser og krever nå at vedtaket omgjøres umiddelbart.

Syklister viser for lite hensyn
Stortingsgruppen mener at syklistene på generelt grunnlag tar for lite hensyn i trafikken og at de utsetter både seg selv og medtrafikanter for fare. Samferdelskonsulent i Høyre Bjørn Kile sier forbudet gjelder fra 1 mai neste år og at brudd blant annet vil medføre bøter. “Syklistene kan ved gjentatte brudd også risikere fengsel” sier Kile. At motstanden er stor tar Kile med knusende ro. “Nå er det slik i Norge at det er folkevalgte som bestemmer så dette må nok også syklistene også akseptere selv om de pleier å sette seg litt høyere enn andre” sier han.

Aldri mer: Dette blir det slutt på fra 1 mai. Da må syklistene sykle på avgrensede områder eller på bane.

Syklister raser mot vedtaket
Stemningen er ekstremt amper hos de fleste interesseorganisasjonene grunnet dette vedtaket” sier Geir Foma hos Sykkelkameratenes fellesorganisasjon i Lillehammer. Han har samlet 35 000 underskrifter fra syklister over hele landet som krever at vedtaket reverseres umiddelbart. “At vi skal få skylden er helt hårreisende” fortsetter han. “I alle år har vi nærmest akseptert spylerveskedusj, uhemmet tuting og ikke minst vet jeg om flere eksempler der syklisten har blitt presset ut av veien” avslutter han tydelig irritert.

Les også: Verdens flotteste veier

Forventer demonstrasjoner
Som følge av forbudet syklistene nå møter fom 1 mai er det forventet en rekke markeringer rundt i landet. Flere sykkelforbund har signalisert sterke virkemidler. Demonstrasjoner og sykkeltog blir garantert noen av reaksjonene man får se fremover. Et uomtvistelig resultat av vedtaket er uansett at det fra og med 1 mai vil florere langt mindre irritasjon langs norske veier. Slik sett kan forbudet ses som en positiv beslutning.

Hva mener du? Er det en smart beslutning?

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro