Rasistisk taxisjåfør nektet å kjøre hjem full danske med findlandshette

Dansk mann utsatt for rasisme

Natt til lørdag ble danske Palle Carmen fra København utsatt for grov rasisme da han etter en kald og fuktig kveld på byen ville hjem til hotellet for å sove. Han innrømmer at han var full og hadde på seg Finlands-hette, men mener sjåføren nektet å kjøre ham utelukkende på grunn av hans nasjonalitet.

– Han hater garantert alle dansker, sier den danske mannen selv.

Nektet å kjøre

Danske Peder stoppet en taxi like ved Stortinget i Oslo natt til lørdag forrige uke. Han var trøtt og ville hjem. Peder satt seg inn i bilen og forklarte hvor han skulle. Taxisjåføren sa han ikke skjønte hva Palle sa og at han måtte skrive ned adressen på en papirlapp.

– Hvor mange nordmenn må skrive ned adressen de skal til, spør Palle retorisk. Han nektet å bli behandlet på den måten og forsøkte nok en gang å forklare hvor han skulle.

Den aktuelle luen: Danske Palle Carmen mener han ble utsatt for grov rasisme da han etter en fuktig bytur ikke ble kjørt hjem av taxisjåføren. – Et soleklart tilfelle av grov rasisme, sier han. Taxisjåføren stiller seg fullstendig uforstående til anklagen.

Sjåføren ble aggressiv

Når Palle etter beste evne nok en gang ikke klarte å gjøre seg forstått reagerte den rasistiske sjåføren med å ta frem en kartbok slik at Palle kunne peke på kartet hvor han skulle. Dette provoserte Palle voldsomt og han stadfester; – Jeg spør nok en gang; Hvor mange nordmenn får beskjed om å peke i en forbannet kartbok når de skal ta taxi?

Nå vil den danske mannen som til daglig jobber med konflikthåndtering i en barnehage arrangere fakkeltog mot rasisme foran stortingen.

Fakkeltog mot rasisme

– Førstkommende søndag er alle invitert til å vise sin avsky mot denne sjåføren, generell danskisme og hans generelt rasistiske holdninger, sier Peder. eAvisa har vært i kontakt med taxisjåføren. Han husker dansken godt, men sier det var Palle sitt valg å ikke bli kjørt.

– Han var tydelig oppskaket, men jeg skjønte aldri helt hvorfor, avslutter sjåføren.

Søndag er det altså fakkeltog som danske Palle er arrangerer. Foreløbig er det bare Peder, men han håper det blir mange tusen som møter opp på Torget hjemme i Århus.

Etter hendelsen i Oslo har danske Palle Carmen begynt med maske, når han tar drosje.

 

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro