Helge har kjempet mot alkohol-allergi hele livet. Nå får han hjelp av Ivar

Ivar ble redningen

Helge Ølstad fra Lofoten har i alle år blitt fullere enn alle andre. Helge lider av alkohol-allergi noe som kun rammer en liten del av befolkningen. Typiske symptomer er kvalme, ustøhet og irritabel adferd ved inntak av mye alkohol. Etter å ha blitt kastet ut fra utesteder over hele Norge de siste 15 årene på grunn av sin alkohol-allergi fikk endelig Helge hjelp når han traff Ivar Fyllstad fra Noreidfjord på danskebåten, eller “Dansebåten” som det nå heter. Ivar hadde samme lidelse og hjalp Helge på rett kjøl. Nå er de bestevenner!

Drakk feil
Helge forteller at han i alle år hadde drukket øl og vin når han skulle nyte alkohol. “Jeg kunne for eksempel drikke 14 øl for deretter å drikke et par flasker rødvin” forteller Helge og fortsetter; “Slik jeg har forstått det på Ivar så skal man ikke blande alkoholtyper” forklarer han. Ivar lyste opp min tilværelse med 2 viktige råd: Nummer1: Hold deg unna øl og vin. Drikk ren vodka. Og nr2; drikk alltid mest når du våkner hver eneste dag. Helge forteller om oppsiktsvekkende endringer; “Over nattet forsvant allergien. Jeg starter nå samtlig dager med vodka på tom mage og har ikke hatt allergisymptomer på flere uker” forteller han. Eneste han kan klage på er en stikkende følelse rund lever og bukspyttkjertelen, men den forsvinner utover dagen på vodkaflaske nr2 kan han fortelle.
fyll-allergi-eavisa
Drar på turer sammen: Helge og Ivar reiser ofte på festivaler sammen der de koser seg med popmusikk og solrike sommerdager mens de drikker alkohol. De kan fortelle at de aldri får allergianfall lenger, de bare sovner.

Advarer andre med allergi
Nå vil Helge og Ivar starte en allergi-klinikk for de som sliter med alkohol-allergi. “Vi skal lære folk å drikke riktigere og mer” sier de tydelig stolte av sin forretningsidè. “Vi har søkt NAV om slikt etablererstipend og opplevde responsen som utrolig god” sier Ivar. Har du et tips til de som nå drikker alkohol og plutselig får en allergisk reaksjon spør vi. “Ja, om du har mulighet til å skaffe kokain-medisin vil dette fjerne de verste allergisymptomene. Dersom du ikke har tilgang på denne medisinen er det beste å drikke ren sprit uten blandevann. Blandevann er djevelens munnvann” avslutter Ivar med en nikkende og samtykkende Helge ved siden av seg.

Del saken på facebook

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro