Våknet etter fyllekule – Nygift med Tysk kvinne

Da alt gikk galt i München

Han våknet fra sitt livs store fyllekule. Overraskelsen var stor da han oppdaget en fremmed kvinne ved siden av seg i hotellsengen. Sjokket ble ikke mindre da den fremmede kunne fortelle at de var for rette ektefolk å regne. Nå advarer han andre menn på utenlandsreise.

Oktoberfest har generelt lett for å bli litt “fuktig”

Fra Stjørdal i lederhosen
Agronom Arve Godset (37) dro høsten i fjor av gårde fra trygge forhold i Stjørdal til München i Tyskland for å være med på den ekte og originale Oktoberfest. Han hadde hørt masse om arrangementet og gledet seg veldig. Festen gikk helt etter planen. Han hadde forhåndskjøpt både hotell og flyreise tur-retur, og billett til fast plass i ekte øltelt.

Arve forteller at han mener å huske at det var flere til stede i teltet

Hjemreisen måtte utsettes
Det skulle fort vise seg at hjemreisen måtte utsettes. For Arve Godset var ikke vant til lokalbrygget Tysk sterk-øl.
– Det va’ goe greia, sjø, forteller han med store øyne: – Stæmninga va’ go’ deinn, sjø. Æ hadd’ itj akkurat gått tysk-kurs, men æ gaula og sang med. Vi gynga og drakk, det vart det vi kalle’ en skikkelig ronddop, som vi kaller det i Sjøddal’n.

Bondeanger – Bokstavelig talt
– Dæm er skikkelige menneska, dæm her Bayeran. Æ våkna opp på rette hotellrommet. Lommebok og mobil var fortsatt lenka fast til nyinnkjøpte lederhosen og finskorn hadd’ æ fått beholde på. Hauepina var itj god, men hain blei itj bær av at æ oppdaga et heilt ukjent kvinnfolk ved sia ta mæ i senga.

Det skulle vise seg at den fremmede kvinnen var Arves nye kone. I løpet av natten hadde han blitt gift, skulle han tro damen i sengen.
– Æ kjeint æ fikk skikkelig panikk. Fruentimmeret var jo dobbelt så stor som mæ, og fire ganger så brei. Æ vart bælklein.

Det er fortsatt tid til å bestille både antrekk og reise til Oktoberfest (Faksimile:

Ikke lett på tysk
– Æ snakk itj et spøtt tysk, forklarer han: – Men æ har lært at snakke’ du med Tyskera, så snakk du bærre sakte fintrønder tel dæm, så skjønn dæm ka du sei. – Æ prøvd å fortelle madammen at æ itj forstod det heran.
Nybakte fru Helga Godset forstod ikke så mye hun heller, men lot seg ikke skilles fra sin staute, om enn litt reduserte og nybakte ektemann.

Løste seg til det beste for alle
Det ble en veldig oval weekend for herr og fru Godset. Etter besøk hos svigermor og besøk hos gullsmeden er Arve atter tilbake i Stjørdal. Han forteller at fruen er på Norskkurs inne i  sentrum.

Nå vil han advare andre menn i god tid før årets Oktoberfest: – Spør dæm om no’ du itj forstår, så si nej. Det e tryggast!, poengterer han og håper inderlig at fru Helga ikke leser denne artikkelen.

Viktige lenker:

Historien bak Oktoberfest finner du HER

Oktoberfest i München offisielle nettside finner du ved å klikke HER

Men viktigst av alt
(Oktoberfest handler nemlig vel så mye om antrekk, som sang og moro):

Kostymet kjøper du hjemme før du drar. Du finner kostymene HER

Og sist, men ikke minst: Buksa til Arve finner du ved å klikke HER

Nybakte ektefru Helga Godset var ikke så rent lite overrasket hun heller..

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro