Kjære mobber. Vet du hva du gjør og hvor slem du er når du mobber?

Hvorfor fortsetter man å mobbe i skolen?

Det har i mange år vært gjentatte fokus på mobbing i skolen. Vi har sett kampanjer, foredrag og ikke minst har politikere jobbet hardt for å sørge for at elever skal kunne ferdes på skolen og i sosiale settinger uten å mått føle på frykten for å bli utstøtt og mobbet av medelever. Allikevel er desverre mobbing fortsatt en utrivelig del av skolehverdagen for tusenvis av elever. Spørsmålet er; Hvorfor? Hvorfor klarer ikke voksne å kommunisere til sine barn hvilke grusomme konsekvenser mobbing har? Hvem sin oppgave er det å få ditt barn til å skjønne at mobbing er noe av det laveste og ondeste man kan praktisere? Vi håper disse usminkede punktene kan vekke noen av tenåringene som mobber og sørge for at man istedenfor å fryse ut hverandre jobber med å inkludere hverandre i langt større grad!

1. Selvmord. I en utsatt alder med overflod av følelser er det desverre slik at flere mobbeoffere velger å ta sitt eget liv for å slippe å bli hengt ut og trakasert. Vil du ha et liv på samvittigheten?
mobbing

2. Når du gir stygge kommentarer eller sørger for at en person ikke inkluderes i fellesskapet, sørger du samtidig for at den personen har et vondt og trist liv. Er du den typen person som “driter i det”? I så fall tilhører du den lille delen av befolkningen som potensielt kan bli en sosiopat:

3. Er du en av de som mobber og sjikanerer i sosiale medier? Da er du en god blanding av ond, dum og empatiløs. I tillegg risikerer du å bli straffet da det du gjør faktisk er en alvorlig forbrytelse:

4. Selv om mobbere ofte mangler empati kan det være en ide å tenke hardt på følgende: Hvordan hadde din dag vært om du hadde vært denne personen. Gir det deg en vond følelse? Nettopp:

5. Den du mobber forteller ofte om dette til sine foreldre i ren fortvilelse. Er du klar for alle konflikter du vil møte på grunn av dine ekle kommentarer eller vil du heller bli sett på som en sympatisk gutt/jente som de fleste liker både av elever og foreldre?

De fleste vet også at de personene som mobber ofte er de som er mest usikre. Foreldre og skole har et stort ansvar i å “hjernvaske” sine barn og elever fra tidlig alder om hvor tapete, ødeleggende og konfliktskapende mobbing er. Og til sist, til deg som mobber: Vi garanterer at du får et bedre og lettere liv om du fra og med idag dropper mobbingen. Prøv 2 uker der du inkluderer de som ikke får være med og se hva som skjer. Du blir nok veldig overrasket. Lykke til 🙂

Del saken på facebook

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro