Typiske Norske vaner – vi veldig gjerne skulle vært foruten !

Er vi nordmenn gale og sære?

Som alle andre land har Norge og dets innbyggere en rekke særegenheter.

Vi har tatt en nærmere titt på disse og funnet ut at nordmenn egentlig er rimelige normale

bortsett fra:


1. Dugnad?

I Norge er dugnad et ord og begrep de fleste er kjent med – dessverre. Bor man i nærheten av noen er det tydeligvis fullstendig legitimt å nærmest forlange at andre skal bidra og hjelpe til. I de fleste kulturer er dette både frekt og helt utenkelig, men i Norge er det greit så lenge man kaller det “dugnad”.

2. Geitost

Ingen i resten av verden forstår vårt geitemelkbaserte osteprodukt. Geitemelk brukes i Chevre, og er en hvit og mild kremet ost. For øvrig spiser man geit som kjøtt, noe som aldri ville falt inn en nordmann. Da spiser vi heller hest. 9 av 10 tilreisende som tvinges på dette brekkmiddelet. At ostens hovedfunksjon er å lime seg seg fast i ganen, gjør ikke at noen liker den bedre. Men ekte nordmenn synes det er kjempegodt.


3. Engangsgrill


Joda, dette er også en typisk norsk greie. Vi elsker den overprisede foliegrillen vi kun kan benytte kun èn gang. At den kun virker 1 av 3 ganger og varmer en pølse litt borti det ene hjørnet er irrelevant. Engangsgrill skal det være. Etterbruk skal den slukkes skylles og sette fyr på samtlige offentlige søppelkasser i bygda. I tillegg har vi den superdyre rustfrie 20.000- kroners grillen med 4 brennere og suppevarmer, som vi benytter 3 ganger hver sommer på verandaen selvsagt. Smart!


4. Bunad

Nei nei nei! I Norge er vi veldig stolte av bunadene våre. De skulle vise hvor vi kom fra og hvor vi hører til. Istedet velger vi den som er finest og hvitest og kjempevarm! 30-40 tusen er ingen upris, for et antrekk vi bruker hver 17. mai og hver gang poden skal konfirmeres. Det er greit, men spør vi noen personer utenfor landegrensene er man ikke like imponert, snarere tvert om. Kvinnelig bunad lar vi gå, men menn som går med bunad….?


5. HelgefyllaI Norge er vi helt i særklasse når det kommer til helgefyll. I Norge er man helt normal om man drikker 20 halvlitere en fredag eller lørdagskveld. Ett glass vin til mat er visst ok, men drikker øl på en tirsdag, da er du alkoholiker. Selv om vi reiser utenlands ser vi ingen grunn til å legge igjen helgefylla hjemme. Eneste forskjell er at når nordmenn er på ferie er det fullt ut akseptabelt å rave/drikke og spy hele ferien. Vi gleder oss til jula, for da er det lov å drikke hver eneste dag!


6. Den gode samtalenDet verste vi Nordmenn vet er å bli pratet til på bussen, på toget, i heisen eller på trikken. Vi avskyr de jævlene som febrilsk prøver å få kontakt i setet ved siden av. “Hei, hvor skal du” og “Flott vær idag” er alle utsagn 99% av oss hater og frykter i det vi trer inn i det offentlige rom. Konklusjonen er; Ikke prat til noen med mindre du er full …for da er det nemlig lov å henvende seg til alle!


7. Lottogevinst

De fleste land har lottotrekninger. I de fleste land lever man helt greit med det, men i Norge er det høytidsdag hver onsdag og hver lørdag. Et av de vanligste spørsmålene Nordmenn har til hverandre er “Hva skulle du brukt pengene på om du vant i lotto”. Spill i vei, oddsen for å vinne er skikkelig på spillerens side, og alle har en selvsagt rett på å vinne!


8. RussefeiringPrøver man å forklare noen utenfor Norge hva russefeiringen innebærer, tror de garantert at du spøker.

– Du skjønner, like før eksamen tar alle på seg røde eller blå snekkerbukser og bruker mangfoldige tusen på en bil de kun skal bruke noen få sommerdager. Deretter drar man til Hellas og så drikker man så mye man kan i de samme 3-4 ukene ….før man deretter forsøker i solid bakfyll å gjennomføre noen prøver, der resultatet bestemmer hele fremtiden din.

Andre land har en høytidelig kappefeiring, og i verste fall “spring break” Men russ: Only in Norway!

9. Rulleski

Andre lands folk forstå såpass som at ski bruker man for å skli nedover en fjellside, og truger bruker man for å ikke synke ned i snøen når man skal gå bortover. Så har vi langrenn, hvor greia er noen supertynne bakglatte pinner i fiberplast, som skal brukes til å gå fiskeben bortover med..!

Som om ikke det er nok har vi laget rulleskøyter av de samme pinnene, som vi bruker på asfalt. Hvor gæærn er det normalt å bli??

 

10. Vi avslutter med en fantastisk promovideo om Norge:

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro