Haaland i Man City: Vil han vinne Champions League med sin nye klubb?

Han er ung, han er rask og fremfor alt: han treffer som på et samlebånd! Bare 22 år gammel og likevel allerede en av de beste spissene i verden: Erling Haaland. Siden han kom til Manchester City, har han snudd hele fotballverdenen på hodet. Hans prestasjoner så langt lød som om noen hadde ledet favorittspilleren hans til toppen av den europeiske fotballscenen i videospillet FIFA. Dette har i alle fall ingenting med flaks å gjøre, for nordmannens prestasjoner er for konstante til det!

De angripende linjene til Skyblues er i det minste glade for sulten etter mål for spissen deres, så vel som spillerne, som satser ukentlig på seieren til City. Her er oddsen vanligvis ganske ensidig, og så langt har laget knapt skuffet noen. Selv nå satser noen fans og gamblingentusiaster sikkert på å vinne Champions League. Kan Pep Guardiolas lag score her også?

I denne artikkelen vil vi se på emnet. Vi vil diskutere om Erling kan presentere sin far Alf Inge og spesielt laget med en seier i Henkelpott. Har den unge nordmannen virkelig ro til å holde hodet kaldt i utslagskampene selv på internasjonalt toppnivå som Champions League?

Hvem er Erling Haaland?

Erling Haaland er en 22 år gammel norsk fotballspiller som har vært under kontrakt med Manchester City siden juli 2022. Haaland har tidligere spilt for Molde FK, Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund. Han er sønn av Alf-Inge Haaland, som også var fotballspiller. Erling er en utmerket målscorer og har allerede hatt noen imponerende prestasjoner i sin unge karriere. I løpet av sin tid i Norge scoret han 20 mål på 50 kamper for Molde og var medvirkende til lagets suksess.

I den påfølgende stasjonen på RB Salzburg klarte han å bekrefte sin imponerende form og score 29 mål på 27 kamper. Denne prestasjonen brakte ham stadig nærmere den europeiske toppscenen.

I januar 2020 flyttet Haaland deretter til Borussia Dortmund, hvor han også hadde bevist sine målscorerkvaliteter i Bundesliga, og scoret 86 mål på 89 kamper. Med sin raske forståelse og effektivitet foran mål, regnes Haaland allerede som en av de beste spissene i verden.

Med sine opptredener forårsaket kjendisen en internasjonal sensasjon, da den Pep Guardiola-trente klubben Manchester City var i stand til å sikre seg tjenestene til den unge nordmannen. I juli 2022 flyttet han til England for 60 millioner og signerte en kontrakt med Citiziens til 30.06.2027.

Hvordan har Haaland funnet seg til rette i Man City?

For bare noen måneder siden kalte Erling Haaland Premiere League og fremfor alt Manchester City sitt hjem og har allerede spilt sine første kamper for den nye klubben. Haaland har funnet seg godt til rette og kommer godt overens med sine nye lagkamerater. Han er åpenbart glad for å spille for Man City, og fansen har allerede tatt ham til sine hjerter for hans imponerende prestasjoner.

I sin første konkurransekamp i ligaen mot West Ham, satte gutten sammen en to-pakke og bidro til å lede sitt nye lag til seier.

Det virker som Haaland gjorde det perfekte valget i Man City. Klubben tilbyr ham den ideelle plattformen for å utvikle talentet sitt. Med Pep Guardiola som trener vil han også få muligheten til å lære av en av de beste fotballtrenerne. Nordmannens videre historikk viser at de to passer utmerket sammen som trenere og spillere. På 16 kamper har han allerede fremmet skinnet til motstanderens mål 22 ganger!

– Jeg er så sint på ham at han ikke har scoret tre mål, sa Guardiola med et lite smil på leppene om Haaland etter kampen mot Southampton. Denne uttalelsen på pressekonferansen var selvfølgelig ment ironisk, for den unge nordmannen har en utrolig målrekord i det engelske overhuset etter bare noen få kamper, som vi kan lese ovenfor.

Alt i alt ser det ut til at Haaland allerede spiller en viktig rolle i City. Det er fortsatt uklart om han vil vinne Champions League med klubben, men det virker definitivt mulig.

Hva er sjansene for at Haaland vinner Champions League med Man City?

Hans smidighet, avslutninger og styrke gjør ham til en ekstremt farlig spiller i boksen. Med overgangen til Manchester City kan han bli den etterlengtede brikken i taktisk Guardiola-fotball og til slutt lede Citiziens til Henkelpott.

City har gjentatte ganger tapt store kamper de siste årene, spesielt i kvartfinalen i Champions League var ofte siste stopp. Med det eksepsjonelle norske talentet kan det imidlertid bli annerledes. Hans blotte tilstedeværelse setter selv erfarne forsvarere av motstanderens toppklubber i alarmberedskap! Han tiltrekker seg oppmerksomhet og kan ikke bare score mål, men også åpne opp rom for Kevin De Bruyne og Co.

Men hva er sjansene for at han faktisk vinner cupen? Sjansene er gode for at Haaland vinner Champions League med Man City. Klubben har investert mye de siste årene og er en av de største favorittene til tittelen. Haaland har også evnen til å score avgjørende mål i viktige kamper. Hvis alt går greit, har han potensial til å lede City over målstreken, selv i avgjørende kamper!

Konklusjon: Haaland har målgaranti!

Hvis vi tar en titt på Erling Haalands CV, er hans data om motstanderens forsvarslinjer allerede skremmende. Nesten ut av ingenting har det eksepsjonelle norske talentet skutt seg inn i hodene på den europeiske eliteklassen i løpet av få år. Fra Molde via Salzburg til Dortmund har gutten gode minner og også med sin nye arbeidsgiver Man. City, beviste han umiddelbart sin fotballkompetanse.

Hans utrolige målrekord lyder som om Erling hadde forankret en målgaranti i arbeidspapiret da han signerte Citiziens! Så han har klassen og fremfor alt killerinstinktet foran mål for å gi City seier i avgjørende kamper. Hvis han fortsetter å spille så strålende, kan han til slutt være den avgjørende faktoren mellom seier eller nederlag i toppklassen, forutsatt at han forblir skadefri.

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro