Dette er de største kryptovalutene i januar 2022

Du har sikkert hørt om Bitcoin, som er den suverent største kryptovalutaen på markedet. Det finnes imidlertid tusenvis av andre kryptovalutaer i tillegg til Bitcoin. I denne artikkelen skal vi forklare litt om de fem største kryptovalutaene etter markedsverdi i januar 2022: 

Bitcoin (BTC)

Bitcoin er den første og største kryptovaluten. Valutaen eksisterer ikke fysisk, og du kan ikke få Bitcoin i form av mynter eller sedler. Allerede i 2009 kom programvaren som la grunnlag for bitcoin-nettverket og den første enheten av valutaen ble laget. Prisen på Bitcoin begynte faktisk på under en dollar, og har i løpet av de siste 12 årene steget til en all time high på omtrent $69 000. I skrivende stund er prisen endel lavere grunnet nylige fall, men likevel har verdiutviklingen siden oppstart vært enorm. 

Etherum (ETH)

Etherum finner vi på andreplass over verdens største kryptovaluter. Ethereum er en digital plattform som muliggjør å bygge ulike desentraliserte applikasjoner som for eksempel sikkerhetsprogrammer og betalingsmetoder. Betaling på nettverket gjøres med ether, som fungerer som nettverkets penger. Når det gjelder trading vil prisene som du ser referere til ether. I likhet med bitcoin, har ether hatt en enorm verdiutvikling de siste årene, og nå kan alle kjøpe ether. 

Binance Coin (BNB)

Binance Coin er en kryptovaluta som er utstedt av Binance, en av verdens største og mest populære kryptobørser. Her blir millioner av transaksjoner utført hvert sekund. Binance Coin kan nå brukes til betalinger og kjøp av ulike varer og tjenester.

Tether (USDT)

Tether er noe som kalles en stablecoin. Dette er mynter som er knyttet til verdien av en spesifikk eiendel. Tether er knyttet opp mot amerikanske dollar og fungerer som et medium når tradere flytter fra en kryptovaluta til en annen. Prisen på Tether ligger fast på $1 per mynt. I tillegg til tether som er knyttet mot den amerikanske dollaren har selskapet også gitt ut stablecoins knyttet mot Euro (EURT) kinesiske Yuan (CNHT) og gull (XAUT). I tillegg til online transaksjoner har selskapet også funnet bruksområder innenfor betalinger og transaksjoner på tvers av landegrenser.

Solana (SOL)

Solana kaller seg verdens raskeste blokkjede og hevder at de kan verifisere 65 000 transaksjoner per sekund til en pris på mindre enn en krone hver. Blokkjeden er altså både raskere og billigere enn andre tilsvarende blokkjeder.  Solana ble utgitt i april 2019. Prisen den gang var mindre enn $1 per mynt. Siden den gang har prisen på Solana steget til himmels, og i november 2021 ble 1 Solana handlet for mer enn $200. Solana har det siste året ligget blant de 10 største kryptovalutaene etter total verdi og er en av de mest populære kryptovalutene blant tradere og investorer.  

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro