Pål-Martin er hypkonder. Reiser til legevakta flere ganger hver uke. Aldri vært syk!

Er du redd for å bli syk?

Pål-Martin fra Troms er ekstremt redd for å bli syk. Hver dag tar han turen til legevakten overbevist om at han er syk og trenger medisiner. Et host eller et lite kutt gjør at Pål-Martin fort kan ringe ambulansen. Legevakten legger ikke skjul på at de er lei av Pål-Martin, men er pliktig til å undersøke han flere ganger i uken.

Det utrolige er at Pål-Martin så og si aldri har vært syk med noen unntak av lettere forskjølelse. “Jeg har vært forskjølet tre-fire ganger. Det har vært uutholdelig sier han og utdyper; “Svette, snør og nedsatt allmenne tilstand er ikke for meg”, da tar jeg heller turen til legevakten så de kan fikse det før det kan skje“. “Skjønner du at det kanskje kan virke merkelig og ikke minst irriterende for noen?” “Nei, alle skryter av helsevesenet i Norge så de får gjøre jobben sin” svarer Tormod.

Pål-Martin har aldri vært alvorlig syk. Allikevel reiser han flere ganger i uken til legevakten for å sjekke ham. Legepersonellet fortviler, men må behandle han hver gang han møter opp.

Har gjennomført hundrevis av tester, aldri noen feil
De siste 15 årene har Pål-Martin gjennomført hundrevis av ulike tester. Blodprøver, allergitester og avføringsprøver er månedlig gjennomført tross motstand fra legepersonalet. “Vi har inget annet valg enn å gjennomføre tester av pasienten så lenge pasienten ønsker dette” sier ansvarlig lege vi har pratet med. “Det spesielle med denne pasienten er jo at han aldri har vært syk. Han er med andre ord særdeles frisk og rask!”

Møter opp på grunn av fyllesyke
For å dempe hypokonder-tankene hender det at Pål-Martin drikker en del. Problemet er da at han dagen derpå har såpass angst at han møter opp hos legevakten uten noen feil annet enn litt fylleangst. “Ja det stemmer nok det, men da får jeg jo i alle fall sjekket meg den dagen og det demper jo i alle fall fylleangsten min en del” ler han.

En del vil nok si at dette er misbruk av offentlige tjenester. Hva mener du, bør Pål-Martin ta seg sammen eller er det hans rett å ukentlig dra til legevakten?

Kjenner du noen hypokondere? Del på FacebookSMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro