Over 34 000 parringsklare bjørner i Norge. Kan antaste norske menn!

Slik oppfører du deg om du møter bjørn!

Etter at svenskene gjennom hele 2015 har trukket bjørn mot norskegrensen har antall bjørner i Norge nå oversteget 30 000 individer! “Med så mange bjørner i Norge er det viktig med tydelig opplæring i hvordan man skal håndtere møte med bjørn” sier bjørneforsker Bjørnar Svartstad i statens bjørne og viltilsyn. “Spesielt i bjørnens parringssesong kan det være ubehagelig å møte bjørn da de rett og slett på dette tidspunktet veldig oppslukt av å parre seg” sier den anerkjente forskeren.

Kan prøve seg på mennesker
Forskeren sier at det ikke er uvanlig at bjørner kan “tørrjukke” på mennesker om de er veldig “nøden”. “Spesiellt større menn kan ses på som en akseptabel sexpartner for brunbjørnen når den er i parringssesong” sier bjørneforskeren. Han anbefaler alle som ferdes i områder hvor det finnes bjørner og kle seg i sterke farger som mintgrønt eller rosa. “Disse fargene oppfattes frastøtende på de fleste hannbjørner og de vil derfor med all sannsynlighet ikke starte noen parringsrituale med menn som bruker disse fargene” bekrefter han.

La bjørnen kose ferdig:Dersom du møter på bjørn i norske skoger som forveklser deg med en binne er det viktig at du ikke stritter i mot, men lar bjørnen kose seg ferdig med deg” sier bjørneforsker Bjørnar Svartskog i Statens bjørne og viltforbund.

Legg deg ned og la bjørnen gjøre sitt
Videre kan han fortelle at dersom man er såpass uheldig at bjørnen ser på deg som en parringspartner er det beste å ligge rolig mens bjørnen gjør sitt sier han. “Det er tross alt bedre med en litt såret selvfølelse enn å miste livet” sier han overbevisende. “Se på det som en naturopplevelse” sier han. Han sier videre at det hvert år er flere menn som har blitt kosedukke for den store bamsen. “Selv om noen menn har det vi kaller kjærlighetsmerker etter hyrdestunden er det stort sett bare den mannlige selvfølelsen som har blitt skadet” avslutter forskeren.

Advar menn på facebook

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro