NSB innfører ståplasser. Dyrere billetter fra 1 desember

Dårlig nytt for togreisende som nå må finne seg i å stå på reiser opp til 1,5 time.

NSB melder idag at det iverksettes drastiske kutt på utgiftsfronten i selskapet. Samtidig som de fjerner en rekke kundefordeler settes alle togpriser opp 50% fom 1 desember i år.

Fom 1 november må du regne med langt færre sitteplasser på flere strekninger. Hardest rammet blir
Østfoldbanen der NSB skal fjerne 70% av setene for å gjøre mer plass til stående slik at fler kan reise  samtidig pr avgang.

Informasjonsavdelingen i NSB informerer om at blant annet skyhøye konsulentavgifter og dårlig internkontroll har noe av skylden for snuoperasjonen man nå ser seg nødt til å iverksette. På spørsmål om hvilke kutt som påvirker kundene informeres det blant annet om at man isteden for å gjennomføre planlagte innkjøp av nye vogner må fjerne sitteplassene på utvalgte strekninger. Dette gjelder i første omgang Østfoldbanen fra Fredrikstad til Oslo S.

Disse rutene tar i underkant av 1,5 time og vi regner da med at de fleste reisende vil akseptere å lese avisen stående på denne korte turen.

Nsb oppgir skyhøye konsulenthonorarer og dårlig internkontroll som grunn for at reisende nå må betale mange tusen kroner
mer i året for å reise med tog.

Videre øker altså NSB prisene på samtlige strekninger med 50% fom 1 desember. Vi skulle gjerne sett at vi ikke hadde behøvd å øke prisene, men NSB er allerede et svært rimelig og godt alternativ tross denne prisøkningen. Det finnes dog unntak. På grunn av de nye ståplassene på Østfoldbanen blir prisenøkningen på denne strekningen kun 45%.

Hva mener du. Si din mening i kommentarfeltet under

Informasjon om nye priser og begrensede sitteplasser finner du på Nsb.no

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro