Nå får alle skoleelever gratis taxi til og fra skole! Foreldre raser!

Fra 1 desember kjører elevene taxi til skolen

I oktober bestemte utdanningsdirektoratet i samarbeid med samferdelsesdirektoratet at alle elever i grunnskolen skulle få gratis taxi til og fra skolen. Ordningen koster 190 millioner kroner årlig for skattebetalerne. Fra og med 1 desember kan alle elever bestille taxi som dekkes av fylkesskolekontoret. Ikke alle er enig den nye ordningen.

Elevene slipper uvær
“Ordningen skal sørge for at punktlighet og fravær hos elevene forbedres” sier pressetalskvinne Reidun Lysbakken hos Utdanningsdirektoratet. Videre vil den nye ordningen sørge for at elevene slipper ubehaget det medfører å gå eller sykle til skolen i regn, snø eller kulde. I tillegg vil elevene kunne sove lenger om morgenen noe som gjør at de møter mer uthvilte til undervisningen.

Elevene ved Manglerud skole i Oslo reagerte svært positivt på nyheten om gratis taxi til og fra skolebenken.

Ordningen møter motstand
Ikke alle mener den nye taxiordningen er heldig. Lars Hjortnes fra Oslo har selv 2 sønner i henholdsvis 6 og 9 klasse. Han mener en slik taxiordning vil skape late og “pinglete” ungdomselever. “Og starte dagen med en gå eller sykletur er langt bedre enn å lettfattelig sette seg i en bil med sjåfør. Hvilke signaler gir vi de unge?” sier han. Han har flere fedre med seg. “Mange reagerer på at man nå skal benytte mangfoldige millioner på å berike elevene med privatsjåfører” fortsetter han. “Disse midlene må da kunnes brukes på noe mer fornuftig”.

Reidun Lysbakken hos Utdanningsdirektoratet mener foreldrenes innspill vitner om lite empati for elevenes skolehverdag. “Skolen medbringer mange stressede situasjoner. Her er det prøver, lekser og sosiale utfordringer hver dag” sier hun. At du blir kjørt til og fra skolen bør foreldrene kunne unne sine barn avslutter hun. Den nye ordningen vil altså starte den 1 desember. Mer informasjon om ordningen legges fortløpende ut på Utdanningsdirektoratet sine nettsider i løpet av oktober.

Hva mener du? Syr vi puter under armene på elevene?

Sørg for at alle får vite dette. Del på FacebookSMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro