Morten har bygget en bil som hunder skal kjøre. Politiet sier nei!

Kan hunder lære seg å kjøre?

Morten Kjenslirud fra Bodø er besatt av tanken på at han skal lære hunder å kjøre bil. Med spesiallaget bil vil han nå starte sin egen kjøreskole der han lærer opp menneskes beste venn å bli sjåfører. Politiet sier imidlertid nei!

Morten har nok av penger. Han har i mange år drevet flere frisørsalonger i flere byer og er god for mangfoldige millioner kroner. Bilen han har bygget har allerede kostet 1,2 millioner og skal i følge ham selv være klar for bruk av hunder over 25 kilo.

I denne spesialbyggede bilen vil Morten lære hunder i alle størrelser å bli en del av trafikkbildet. Politiet sier imidlertid nei og Morten vurderer nå og gå rettens vei.

Allerede investert 4,6 millioner
Og han har mye å tape. Ombygging av biler og gjentatte feilvurderinger rundt dette har gjort at Morten allerede har brukt 4,6 millioner kroner. “Det tok 7 måneder før jeg endelig hadde testmodellen klar, men nå skal det være både trafikksikkert og forsvarlig å sende de firbeinte ut i trafikken”. sier han. At politiet nå stopper de store planene gjør ham rasende. “En hund er et lynende inteligent dyr og har alle reflekser og sanser som skal til for å ferdes i trafikken” sier han.

Juristen; Vi rister på hodet!
Fungerende jurist i saken Tor-Arne Koppen ønsker å si minst mulig om den spesielle saken. “Vi trodde først dette var en spøk, men nå er vi såpass lei både Morten og hans bikkjeprosjekter at vi ikke engang tar telefonen når han ringer. Vi orker ikke mer av dette” avslutter han.


Manuell giring og ulike signallyder skal sørge for at hunden forstår bilens signaler og gjør de riktige valg i trafikken.

Vurderer å bevise alle feil
I ren frustrasjon vurderer nå Morten å bevise sin sak ved å sende hunder ut i trafikken uten tillatelse. “Jeg har bygget en trafikksikker bil som alle hunder med litt opplæring kan håndtere. Dette akter jeg å bevise med eller uten godkjenning fra en dømmende jurist” sier han.
Han er uansett forbredt på en bikkjeslagsmål uten like de kommende ukene.
PS: Hunden på bildet er Morten`s egen hund som han har kjøpt inn kun for sakens anledning.

Eavisa kommer tilbake med mer!

Del saken på Facebook

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro