Lærerstreik – må jobbe like mye som alle andre

Ny lærerstreik i vente

Avhengig av skoledistrikt starter skole for fullt igjen rundt den 18 august.
Som alle andre år ønsker lærere bedre arbeidsbetingelser før de kan akseptere å returnere tilbake til jobb etter 8-9 uker ferie. Flere skoler trues nå med streik. Denne uken meldte Utdanningsforbundet at 132 skoler blir berørt. “- Og dette er bare andre streikeuttak. Vi trapper opp fortløpende, tusenvis av lærere i hele landet står klare til å gå ut lærerstreik i nye runder, sier Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied i en pressemelding”.

Tvisten dreier seg hovedsakelig om at det i forslag til ny tariffavtale skal innlemmes at lærerne må være på jobb 7,5 time om dagen. Altså akkurat det samme som alle andre yrker. Lærerne synes dette er urimelig. De vil ikke at arbeidsgiver skal bestemme når, hvor og om de skal jobbe. De vil jobbe der de vil, når de vil. Unntaket er når de har ferie. Da vil de ikke jobbe i det hele tatt hvilket ville vært normalt om de ikke hadde 4 ganger så mye ferie som resten av landet. I tillegg til å ikke jobbe så mye som alle andre vil selvfølgelig lærerne også ha mer lønn.

Fylkesleder Bodil Gullseth i Skolenes Landsforbund poserer her med lærernes viktigste håndbok.
(Foto: Ivar Værnesbranden)

Skal man prøve å være objektiv bør man også se saken fra lærernes side. Vi legger ferie til side, der taler antall ferieuker for seg selv, men la oss se på hverdagen flere av lærerne beskriver som dramatisk. Hvilke utfordringer er det snakk om? Jo hovedsakelig går det igjen at elevene skaper uforutsigende arbeidsdager. “2 elever kan krangle”, 2 har ADHD og foreldre kan være ufine/kritiske. Altså utfordringer de er utdannet for å takle, men som tydeligvis da er langt mer utfordrene enn planlagt.

132 skoler kan ved skolestert tas ut i streik om ikke lærerne slipper å jobbe like mye som alle andre.

Alle opplever vel utfordrene arbeidsdager. Alle opplever å være sliten og lei av sitt yrke. Forskjellen er at lærerne ikke aksepterer disse utfordringene. De skal lære opp elevene på sine premisser uavhengig av hva arbeidsgiveren mener om det. Hvis ikke kommer de ikke på jobb!

 

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro