Nå må alle under 40 år betale nettbrett- og mobil-avgift på 690 kr

Statens innkrevingssentral sender ut faktura i disse dager

Regjeringen har som følge av et forslag fra post og teletilsynet idag innført en egen nettbrett- og mobil-avgift. Den nye avgiften gjelder imidlertid kun personer under 40 år, da man mener at personer over 40 år i mindre grad benytter mobil og nettbrett enn de yngre.

Anita Bryvær fra Post- og Teletilsynet mener alle som unner seg mobil og nettbrett bør ha råd til den nye avgiften som er satt til kr. 690,- per enhet.

Sender ut faktura allerede mandag

Forslaget ble lagt frem like før jul og er altså stemt frem til å gjelde med umiddelbar virkning. Avgiften vil være på 690,- per pc og mobil i alle husstander. Foreløbig vil avgiften ikke gjelde ikke-mobile dataenheter, og dataenheter med fastmontert tastatur., men dette skal revurderes ved årets slutt. Ettersom avgiften skal gjelde allerede fra 1 februar sendes det allerede ut fakturaer til samtlige husstander fra og med mandag.

– Iløpet av de neste 14 dagene bør alle ha mottatt faktura for den nye mobil-avgiften” sier pressekonsulent Anita Bryvær hos Post og Teletilsynet.

Forventer motgang

Avgiften er allerede et faktum, men dette tar Bryvær med knusende ro.

– Avgiften er allerede satt, så slik sett er det beste å bare betale uten å mase noe mer. Dette er tross alt en glede å få delta i fellesskapets verdiskapning på denne måten, sier hun med et forsiktig smil. Hun mener alle har råd til dette.

Foreløpig er stasjonære maskiner og laptoper med påmontert tastatur unnlatt avgift, men man venter at også disse vil omfatter i fremtiden.

– Avgift per enhet er satt såpass lavt at dette bør alle med pc og mobil klare, sier hun og utdyper: – Om man stusser på 690,- kr per år er det kanskje like greit å droppe innkjøp av disse luksusgjenstandene. Dessuten vil jo etterhvert også NRK-avgift påløpe, så det er bare om å gjøre å vite at man har råd til å eie hva man eier, avslutter hun.

Eldre og næringsdrivende slipper avgift

Avgiften gjelder alle under 40 år med unntak av næringsdrivende. Videre kan du maksimalt faktureres for 4 enheter per år. Har du altså 5 enheter slipper du unne med å betale 4 x 690,- kr. Alle som er registrert som selvstendig næringsdrivende, eller har styreverv vil bli unnlatt den nye ordningen. Dette for å bedre villkårene for næringslivet enda mer.

– Det får holde med ballespark nå, spøker hun. – Du må ha råd til å eie de tingene du kjøper deg, råder hun forbrukerne til.

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro