Høst rundt Lyngenfjorden

Lyngenfjorden i Nord-Norge er en populær reisedestinasjon når det kommer til ski og sommeraktiviteter, men mange går glipp av den nydelige høsten. Luften er klar og frisk, fjelltoppene er fri for snø og byr på muligheter for toppturvandringer og skogen er full av delikatesser som kantareller, blåbær, multebær og tyttebær.

– De turister som besøker meg er entusiastiske og de som velger å besøke regionen på høsten koser seg masse i vår region på denne årstiden. Mange forteller om at de ser elg, rein og rovfugler på fjellene og de er overveldet av den vakre naturens farger, turmulighetene i dalene og den blanke fjorden hvor de kan fiske både torsk, kveite og makrell, sier Annika Ilmoni som jobber for Visit Lyngenfjord i turistinformasjonen på Lyngseidet.

Nordlyset kommer snart

Fra slutten av Juli blir kveldene mørkere og fra September kan man begynne å se etter det magiske nordlyset. Lyngenfjord har mange plasser uten lysforurensing hvor man har åpen utsikt mot nord og veldig gode sjanser for å se det dansende lysfenomenet som er kjent over hele verden. Når det fortsatt er snøfritt kan man på enkel måte ta seg opp til de høye utsiktsplassene og være ute om natten uten å fryse.

– Turister fra Asia og Sør-Amerika er spesielt imponert og kan jakte hele natten for å fange de beste nordlysmotivene på bilde. Skjønt det er klart, vi som bor her året rundt gleder oss også hver gang vi ser de grønne lysen danse over Lyngsalpene. Det er en stor opplevelse! sier Ilmoni.

Lyngenfjord ligger i Troms fylke i Nord-Norge. Du tar seg hit via Tromsø og regionen har overnattingsplasser i ulike prisklasser, aktiviteter og spisesteder. Det største stedet er Lyngseidet som ligger 13 mil fra Tromsø. Det går busser fra både Tromsø og Narvik.

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro