Forskning: Alkohol blandet med energidrikk har samme effekt som kokain!

De fleste har en eller annen gang blandet energidrikke med sprit!

Den klassike drikken Vodka med Red Bull er et vanlig alternativ for mange når de skal ta seg en drink på byen. Er man litt trøtt og ikke finner formen er det lett å komme i gang med Vodka blandet med Red Bull. Mange synes også at det smaker godt! Men vær forsiktig! Det kan være skadelig!
Bilderesultat for alcohol and energy drinks

Det kan være farlig

Du har sikkert fått med deg ulike studier om at det kan være en farlig kombinasjon, da kropp og hjertet blir stresset og anstrengt fordi den får i seg mange veldig sterke stoffer samtidig.

Men viste du at det kan være like farlig som kokain?

I følge en ny studie gjort av forskere ved Purdue University i Indiana, USA, har drikken samme effekt på hjernen som når du tar kokain. Forskerne benyttet seg av to grupper unge mus. Den ene gruppen fikk kokain og den andre gruppen fikk koffein blandet med alkohol. De sammelignet musenes hjerner og oppdaget at de oppførte seg helt likt.

Bilderesultat for scientists in lab coats

Drikken kan også øke din toleranse for farlige stoffer

– Det virker som de to stoffene (energidrikk og alkohol) sammen fører til endringer i atferd, og endrer neurokjemien i hjernen, sier Dr. Richard van Rijn, en av forfatterne av studien. Forskerne fant også ut at blandingen gjør at du blir mer tolerant for alkohol raskere, og at du da hele tiden må drikke mer for å få samme virkning, enn hvis du drikker “ren” alkohol, som for eksempel vin eller øl.

Bilderesultat for wine beer

Derfor: Vær forsiktig når du skal blande deg en drink i helgen!

aqprf

Som leser av Eavisa FÅR du nå 50 kr hos ComeOn Casino – klikk her!

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro